PRZETARG NA DZIERŻAWĘ KUCHNI I STOŁÓWKI

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie ogłasza przetarg na dzierżawę pomieszczeń kuchni, stołówki i magazynów mieszczących się w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie przy ul. Wodnej 2, z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej.

Termin składania ofert do 17 sierpnia 2021 r. do godz. 14.00 w sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie,   przy ul. Wodnej 2.

 

W załączeniu

  • SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA
  • WARUNKI DZIERŻAWY

 

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego  w Trzebiatowie  -

mgr Dorota Konopko

 

 SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

na dzierżawę kuchni, stołówki i magazynów mieszczących się w Szkole Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie, ul. Wodna 2.

1. Przedmiotem dzierżawy są pomieszczenia kuchenne, stołówka i magazyny mieszczące się    w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie przy ul. Wodnej 2,  z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej. Powierzchnia łączna – 127,72 m2. Przed przystąpieniem do złożenia oferty należy dokonać wizji lokalnej.

2. Cena minimalna czynszu, za m2  wydzierżawianej powierzchni – 15,00 zł netto (piętnaście  złotych).

3. Opłata za media – odczyt podliczników (woda, energia elektryczna ), wywóz nieczystości – odrębna umowa dzierżawcy z firmą odbierającą odpady komunalne).

4. Ofertę należy złożyć na piśmie w języku polskim (Oferent może złożyć tylko jedną ofertę).

5. Oferta może mieć formę wydruku komputerowego, napisana na maszynie lub ręcznie (czytelnie).

6. Oferent ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty wraz z wymaganymi dokumentami.

7. Oferta powinna zawierać: siedzibę Oferenta (prowadzonej działalności), oferowaną cenę za m2, akceptację naliczania ponoszonych kosztów za zużyte media.

8. Oferta musi być podpisana przez Oferenta lub osoby upoważnione (pełnomocnictwo). Zaleca się aby wszystkie strony oferty były parafowane przez osobę podpisującą ofertę. Ofertę należy złożyć w dwóch zapieczętowanych kopertach (jedna w drugiej). Na zewnętrznej kopercie winien być umieszczony wyłącznie napis: „Oferta na dzierżawę pomieszczeń kuchni i stołówki”. Ofertę należy złożyć   w sekretariacie szkoły, w budynku przy ul. Wodnej 2 do dnia 17 sierpnia 2021 r. do godz. 14.00. Koperta wewnętrzna powinna posiadać nazwę i adres Oferenta. Obie koperty powinny być dokładnie zamknięte – w sposób uniemożliwiający zapoznanie się z treścią przed otwarciem.

9. Oferty złożone po terminie zostaną zwrócone bez otwarcia.

10. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 18 sierpnia 2021 r.  o godz. 12.00 w gabinecie Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego  w Trzebiatowie, ul. Wodnej 2.

11. Wymagane dokumenty: aktualny wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego i ZUS-u o niezaleganiu   w opłatach, ewentualne pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę.

12. Oferent winien podać oferowaną przez siebie cenę netto opłaty z tytułu czynszu za m2 wydzierżawianej powierzchni (bez podatku VAT). Cena jest jedynym kryterium oceny ofert.

13. Zamawiający, w przypadku wpłynięcia tylko jednej oferty, zastrzega sobie prawo do negocjacji warunków zamówienia, a także do rezygnacji z zamówienia bez podania przyczyny.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie –

mgr Dorota Konopko

WARUNKI DZIERŻAWY

1. Umowa dzierżawy zawarta będzie na 2 lata.

2. Dzierżawca będzie wykorzystywał pomieszczenia i wyposażenie na prowadzenie działalności gastronomicznej.

3. Przetarg może być rozstrzygnięty jeśli wpłynie tylko jedna oferta spełniająca warunki Zamawiającego.

4. Dzierżawca zobowiązuje się prowadzić działalność gastronomiczną na swój koszt i rachunek  z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarnych, bezpieczeństwa i higieny pracy, przeciwpożarowych związanych z przedmiotową działalnością gastronomiczną, a także wymogów w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z przepisami i ustaleniami.

5. Wydzierżawiający dopuszcza przygotowanie przez Dzierżawcę posiłków cateringowych dla osób trzecich.

6. Dzierżawca zapewni asortyment dań obiadowych, dania powinny być ujęte w jadłospisie dziennym.

7. Podawane posiłki powinny być urozmaicone; receptura dań przygotowana przez technologa żywności, z uwzględnieniem kaloryczności i gramatury. Posiłki należy przygotować zgodnie  z właściwościami organoleptycznymi, fizykochemicznymi, mikrobiologicznymi.

8. Dzierżawca zobowiązany jest do dokonywania napraw i remontów na własny koszt. W przypadku usterki z winy Dzierżawcy lub jego pracowników, Wydzierżawiający obciąży Dzierżawcę kosztami naprawy.

9. Dzierżawca będzie płacił Wydzierżawiającemu: czynsz dzierżawny, podatek VAT od dzierżawionej powierzchni, podatek od nieruchomości (zgodnie z dzierżawioną powierzchnią), opłata za media – energia elektryczna, zużycie wody – według odczytu z liczników. Wywóz nieczystości – umowa indywidualna

10. Szczegółowe warunki rozwiązania umowy przez strony zostaną zawarte w umowie dzierżawy.

 

 

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Kochanowskiego w Trzebiatowie mgr Dorota Konopko

 

 

 

 

 

 

InformacjeInformacje:

Liczba wyświetleń: 567

Utworzono dnia: 28.08.2018

Dokument wprowadził:
admin

Dokument opublikował:
Administrator główny

Drukuj dokument

Historia publikacjiHistoria publikacji:

04.08.2021, Administrator główny:

Edycja zakładki Informacja o przetargu na dzierżawę kuchni i stołówki

04.08.2021, Administrator główny:

Edycja zakładki Informacja o przetargu na dzierżawę kuchni i stołówki

28.08.2018, Administrator główny:

Utworzenie zakładki Informacja o przetargu na dzierżawę kuchni i stołówki